Yazar osmanli | 3 Nisan 2018 | Haberler

‘’Müracatınıza bir kimlik yeterli..!!’

6.Ay da ZAM mı geliyor yoksa YURTDIŞI BORÇLANMA Kalkıyor mu ?

3201 Sayılı kanuna göre yurtdışında yaşayan gurbetçilerimizin , Avrupa’da geçirdikleri süreleri ve çalışmalarını Türkiye’den borçlanabiliyorlar. Bu ülkeler arasında bilindiği üzere Almanya , Fransa ve Avusturya bayanlar da çocuk doğum sigorta başlangıcı saydırılıyor. Kadınlarda çalışma veya doğum varsa yurtdışına gidiş tarihine ( ikametgaha) göre hesaplama yapılır. Erkeklerde ise ilk çalışma tarihi Türkiye de sigorta başlangıcı saydırılıyor.

*Peki neden erken müracaat yapmalıyız ?

*Erken müracaat yapmanın avantajları nelerdir ?

Ne kadar erken müracaat yapılırsa öncelikle emeklililiğinizi garanti altına almış olursunuz.Yeni çıkan torba yasaları sizleri olumsuz yönde etkilememiş olur.Zamdan etkilenmezsiniz..

‘’GELECEĞE EN BÜYÜK YATIRIM EMEKLİLİKTİR.’’

Günlük kur’a her yıl 6 ayda bir zam gelirken şimdi ise 6.ayda borçlanma kalkıyor mu ? yurtdışında yaşayan gurbetçi vatandaşlarımız 6.aydan önce kesinlikle Tr’ye gelmeli mi? Mavikartlı vatandaşlarımızın emeklilik hakları nelerdir ? Çalışmayan ev kadınlarının emeklilik hakları nelerdir?  6.aydan önce Türkiye’ye gelemeyen gurbetçi vatandaş nasıl müracaat yapmalı ? Tüm detaylar için bizleri arayarak ücretsiz bilgi alabilirsiniz …

+90 312 444 0 860 – +90 530 793 70 06 ÜCRETSİZ DANIŞMA HATTI 

 

Yorum Yap